KONOPLJINA MOKA 500g

Še ni ocenjeno E-pošta
Prodajna cena: 3,90 €
Osnovna cena: 3,20 €
Znesek davka: 0,70 €
  • Opis
  • Mnenja

BIO konopljina moka

Konopljina moka vsebuje največ vlaknin oz. ogljikovih hidratov med vsemi mokami. Redno uživanje vlaknin skrajša prebavni čas, ugodno vpliva na delovanje in obnavljanje črevesne sluznice, po zaužiti hrani se manj zviša krvni sladkor. Vlaknine imajo pozitiven učinek tudi na zniževanje holesterola v krvi, saj se med zaužitjem ta lahko prime vlaknin in se izloči z blatom.  Potrebe po vlakninah pri odrasli osebi so najmanj 30g vlaknin vsak dan.

Konopljina moka pa ne vsebuje le vlaknin, vendar tudi veliko omega 3 in omega 6 osnovnih maščobnih kislin in visok odstotek antioksidantov kot so klorofil, tokoferoli in tokotrierioli. Kar 65 odstotkov globulina in 35 odstotkov albumin proteina, kar je več kot katerakoli druga rastlina. Enostavno se absorbira v telo. 

Ne vsebuje opiatov (THC), poleg zgoraj naštetega pa vsebuje še magnezij, kalij, žveplo, fitosterole, askorbinsko kislino, beta karotene, kalcij, histidin, železo, fosfor, riboflavine, niacin in tiamin.

Konopljina moka ne vsebuje glutena in laktoze, zato je primerna za tiste, ki ne prenašajo laktoze. Konopljino moko lahko uživate tudi presno(surovo) Je izrazito temne barve in ima sladkast okus po oreščkih.

Zaradi velike vsebnosti vlaknin nima dobre lastnosti sprijemanja, zato jo pri peki nadomestite z osnovno moko (pirino, pšenično, ajdovo…) do 20%.  Je primerna za peko kruha, peciva, palačink, za zgoščevanje omak in juh, ali za namaze. Lahko jo dodate tudi sadno-zelenjavnim napitkom. Njen značilen okus se prijetno sklada k veliko jedem, vam pa bo prinesla še bolj zdrav obrok.

Na voljo ni mnenja za ta izdelek.

Prijava ali registracija

Ustvarite si račun