Logo

Vse kar ste želeli vedeti o konopljinem olju

Pripravili smo odgovore na nekaj pogostih vprašanj, ki se tičejo lastnosti in uporabe konopljinega olja. Dobite ga seveda tudi pri nas: https://mediplus.si/spletna-trgovina/vse-kategorije/zdrava-prehrana/herbioplus

Kako se ga pridobiva?

100% Bio konopljino olje je pridobljeno s hladnim stiskanjem semen iz certificirane industrijske konoplje (Cannabis sativa L. var sativa). Ves čas predelave skrbno nadziramo temperaturo olja in s tem zagotavljamo kakovost na najvišji ravni. Je zelo bogato z aminokislinami (vsebuje namreč kar osem različnih esencialnih aminokislin), z vitamini B kompleksa in vitaminom E.

 

Kakšni so njegovi pozitivni vplivi?

Kako ga uporabljamo?

Dve jedilni žlički dnevno, najbolje na tešče (pol ure pred prvim obrokom) in pred spanje. Lahko v solatah, jogurtu, juhah, frapejih, smutijih, skutah, pecivu, zabela za že pripravljene jedi, namazi, s kruhom itd. Zaradi svojih lastnosti je konopljino olje edinstveno med jedilnimi olji. Ima izrazit in prijeten oreškast okus. Konopljino olje uživamo hladno oziroma z njim načeloma ne kuhamo. Najvišja temperatura, do katere ga je dovoljeno segrevati, je 150 °C, čeprav se že pri tej temperaturi izniči večina njegovih koristnih snovi.

Kako ga shranjujemo?

Konopljino olje je občutljivo na svetlobo, toploto in zrak, zato ga dobro zaprtega shranjujte v hladnem, temnem prostoru, najbolje v hladilniku. Upoštevajte rok uporabe na olju, prav tako je priporočljivo, da po odprtju olje porabite v roku od 1 do 3 mesecev.

Slike na spletni strani lahko barvno odstopajo, od izdelkov, ki se nahajajo v spletni trgovini in izdelkov, ki vam jih pošljemo ob naročilu
© 2015 Iztoknet - izdelava spletnih trgovin. Vse pravice pridržane.